Own Corona Run - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Own Corona Run

Run & Walk.
Beste VanDrielRunner,

We beleven sinds het 10 jarig bestaan bijzondere tijden. Hardlopers worden vaak gezien als individualisten. Dat geldt niet voor de VanDrielRunners, hoe confronterend deze absurde corona tijd en het gemis van onderlinge contacten. Nog net geen lock down, maar het dringende advies is contacten te vermijden. En dat zette mij wederom aan het denken. We zijn aan een nieuw 4 wekenschema toe en ik was al aan het invullen toen van de KNAU onderstaand bericht binnenkwam wat ik overneem. Het advies is vooral om rustig te trainen, vooral niet intensief (t/m D3). Onderhoud je conditie, door rustige duurloopjes, wandelen of fietsen. Vul zelf je week in, het beste trainingseffect krijg je met  3 trainingen in de week. Ik betreur de gang van zaken, wie niet, het is zoals het is.


Bevrijdingsloop gaat niet door.

Er kwamen veel (opbeurende) reacties binnen, ja de voorbereiding kost tijd en energie, maar ik vind het van de Oranjeverenging een wijs besluit, onzekerheid wel of niet doorgaan is nu weggenomen. De donaties zal ik terugstorten, ik heb de 3 busjes kunnen cancelen. Ik heb nog geen reactie uit Wageningen ontvangen. Ook kan ik nog niets melden over de T shirts. Ik heb de bestelling een week geleden doorgegeven, even de ontwikkelingen afwachten.


CORONAVIRUS EN ACTIVITEITEN ATLETIEKUNIE
19 maart 2020
BELEID
Het coronavirus heeft het leven voor de meesten van ons behoorlijk op zijn kop gezet. Iedere dag worden er nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hardlopen is gelukkig nog mogelijk – maar hoe pak je dat verantwoord aan?

Ga alleen op pad.
Het RIVM adviseert om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden en minimaal 1,5 meter afstand te houden. Tijdens het hardlopen mag dat zelfs nog wat ruimer worden genomen, want door versnelde ademhaling tijdens inspanning is er meer luchtverplaatsing en daardoor een groter besmettingsrisico. De komende tijd kun je je trainingen dus het best alleen afwerken. Mocht je toch samen gaan trainen, blijf dan op gepaste afstand van elkaar en laat die goedbedoelde high five achterwege.

Train niet te zwaar.
Je immuunsysteem houdt ziekteverwekkers op afstand. Wanneer je je lichaam zwaar belast, heeft dat effect op het immuunsysteem en wordt je vatbaarder voor virussen. Nu het coronavirus in de lucht hangt, kun je extreme inspanning (zoals een lange duurloop of pittige intervaltraining) dus het beste vermijden. Lichte activiteit heeft daarentegen een positieve invloed op de werking van je immuunsysteem. Je hartslag kan een goede indicatie geven over de intensiteit van een training.
Eet gezond.
Om je weerstand op peil te houden is het goed om gezond te eten. In groenten en fruit zitten veel vitamines en mineralen die het immuunsysteem versterken en het lichaam helpen infecties te bestrijden. Met name vitamine D, vitamine E, zink en selenium blijken een positief effect te hebben op de weerstand. Slik eventueel een voedingssupplement om hiervan voldoende binnen te krijgen. Suiker kun je beter laten staan, want dit maakt je juist vatbaarder voor ziekte.
Slaap.
De makkelijkste manier om te zorgen voor een goed werkend immuunsysteem is misschien wel voldoende slaap. Bij slaaptekort is het immuunsysteem minder actief, waardoor de kans groter is dat een virus vat op je lichaam krijgt. Hoeveel slaap je precies nodig hebt, verschilt per persoon. 7 tot 9 uur per nacht zou voldoende moeten zijn. Dat we nu massaal thuiswerken, maakt het allicht makkelijker om aan die richtlijn te voldoen.
Pas op de plaats.
Heb je last van verkoudheids- of griepverschijnselen, sla je hardlooptraining dan over. Je lichaam heeft energie nodig om te herstellen. Hardlopen kan het immuunsysteem dan juist verder uitputten waardoor het meer tijd kost om het virus te overwinnen.
VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. VanDrielSports-KvK 28108308-BTW NL001266108B79
Terug naar de inhoud