Tekenbeet. - VanDrielSport.

VanDrielSports

Ga naar de inhoud

Tekenbeet.

Wellness. > Blessurepreventie.
Tekenbeet, ziekte van Lyme.

Heb je in een bos, duingebied of hoog gras gelopen, doe een check! Het voorkomt veel ellende. Veel sporters kiezen om hard te lopen in de vrije natuur. Bospaden, duinen en heidevelden bieden leuke afwisselende trainingsmogelijkheden. Echter er kleeft een nadeel aan en dat is het gevaar van een tekenbeet. De tekenbeet veroorzaakt de ziekte van lyme. Vage klachten, zoals spierpijn en gewrichtspijn kunnen het gevolg zijn van een tekenbeet. Veel huisartsen weten geen raad met de klachten en je verzand in een lange weg van onderzoeken en onzekerheid. Heb je in de open natuur gelopen / gewandeld, controleer je dan op een tekenbeet. Vooral de liezen zijn een geliefd plekje. Een tekenbeet herken je vaak aan een rode cirkelvormige plek maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.
Wat stel je vast? Een teek op de huid? Wat doe je?

Verwijder de teek zo snel mogelijk met een speciale tekentang. (te koop bij apotheek of drogist). Zorg dat er geen delen in de huid achterblijven: dat kan ontstekingen veroorzaken Noteer de plaats op het lichaam en de datum waarop de teek gebeten heeft. Adviseer het slachtoffer een arts te raadplegen als er in de eerste weken na de beet een abnormale huidverandering optreed.

LET OP!!

Gebruik geen alcohol, ontsmettingsmiddel of andere producten om de teek te 'verdoven' en probeer de teek zeker niet met een brandende sigaret of lucifer te verwijderen
VanDrielSports Jaap ter Haarsingel 34 2353 LV Leiderdorp 06-38305923
VanDrielSports - NL50 INGB 0008 3144 45 t.n.v. Van Driel Sports-KvK 28108308-BTW 0760.57.951B01
Het leven is als fietsen, om in balans te blijven moet je in beweging blijven (Einstein)
Terug naar de inhoud